В близост до София – язовир Пасарел

Arian Shkaki Arian Shkaki

В близост до София – язовир Пасарел

Природата е най-талантливият художник, а аз, въоръжен с фотографските си такъми, понякога се опитвам да уловя частица от скритите ѝ красоти, цветове и магия. А те са навсякъде край нас и дори не се налага да пътуваш дълго към тях, за да ги откриеш. Само около София, на не повече от час път с кола, има безброй места, които са идеални за бягство от градската среда, забързаност и суматоха. 

Едно такова местенце е село Долни Пасарел с язовира – само на някакви 30-на километра от центъра на София. За ориентир може да ви послужи някогашният ресторант Chef’s, който в момента е затворен и на него кипят трескави ремонтни дейности. Срещу него, през пътя, ще видите въжен мост и voila – преминавате го и навлизате в гората, обгърнати от мирис на листа и прохлада. А гледките следват една след друга веднага щом свърнете вляво по пътеката след моста. 

Целта днес ни беше така нареченото „око на лозенската планина“. Мястото е идеален вариант за лека, пенсионерска разходка. Пътеката е кратка и няма никакви екстремни изкачвания и слизания. Има си дори и булевард „Витоша“.

А „окото“ е просто едно възвишение над язовира и отражението му оформя перфектно око, вторачено право в теб. Сега е ранна есен и цветовете не са така златисти и шарени. Ще се върнем отново там, в началото на ноември, когато окото ще гледа с различен поглед, а няколкото зелени бора ще ни намигат от отсрещния бряг, обагрен в цветовете на есента.

11 октомври 2020 г.

И ето ни отново тук, в началото на ноември, за да допълним нашата фото история. Есента е доокрасила хълмовете с вълшебната си четка и цветовете горят в оранжево-червени тонове.

14 ноември 2020 г.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more